1 gün
Günübirlik Turlar
19 kişiler
Gito Yaylası
Ezgi Turizm olarak tüm misafirlerimizin kaliteli ve güvenli hizmet satın alabilmesi politikası ile çalışıyoruz.
Değerli Misafirlerimiz; Lütfen Aşağıdaki Tüm Tur Detaylarını Okuyunuz! Aşağıda verilen bilgiler, sizlerin daha kaliteli, daha güvenli hizmet alabilmesi ve mağduriyet yaşamaması için önemlidir!
2024 Yılı Güncel Tur Detayları Lütfen Okuyunuz!
Tura Katılım Noktaları Rize / Çayeli / Pazar / Ardeşen / Fındıklı / Arhavi / Hopa
Değerli misafirlerimiz bu programımızda Yeşil Karadeniz’in incisi olan Gito ve Badara Yaylalarını keşfetmeye gidiyoruz. Karadeniz’in en doğal vadisi Fırtına vadisi, Laz ve Hemşin kültürünün bulunduğu Çamlıhemşin ilçesi, Tarihi yapısı ile ünlü zilkale, Bölgedeki en büyük şelale olan Palovit Şelalesi, 200 yıllık tarihi ile bölgedeki tek şimşir ormanlığı, 1850 rakımda bulunan Badara yaylası, 2050 rakımdaki Çat vadisi manzaralı GİTO yaylası, Tarihi yapısı ile ünlü Şenyuva köyü
Değerli misafirlerimiz bu Gito Badara Turu programımızda; Yeşil Karadeniz’in incisi olan Gito ve Badara Yaylalarını keşfetmeye gidiyoruz.
Rize Merkez sahil çay çarşısı önünde en geç saat 09:00’de toplanıyoruz. Gito Badara Yaylası Turu için yola çıkıyoruz. Yol boyunca Çayeli, Pazar ve Ardeşen Atmaca Heykeli yanından tura katılacak misafirlerimizi aldıktan sonra Gito Badara Turu başlıyor. Fırtına Deresi boylu boyunca cennet yeşili mis kokulu ormanların arasında seyahat ederken, aracımızda çalan Karadeniz ezgileri ile birlikte eğleneceğiz. Adrenalin tutkunlarını bekleyen Zipline aktivitesi ve kahve molası için tur başlangıcından yaklaşık 50 dakika sonra vadi üzerinde bulunan tesisimizde mola veriyoruz. ‘’Kaz uçarda laz uçmaz mı?’’ Zipline Aktivitesi sonrası yolumuza devam ederek Rize’nin Yaylaları, Taş Konakları ve Kemer Köprüleri ile meşhur Çamlıhemşin İlçesine varıyoruz.
Burada 10 Dakika alışveriş için mola veriyoruz. Çamlıhemşin den çıkıp Çat Vadisine giriyoruz. Karadeniz’in meşhur yapımlarından olan Yüreğine Sor, ve Sevdaluk filmlerinin çekildiği Şenyuva Köyü (Çinçiva)’da duracağız. Çinçiva Kahvesinde çayımızı kahvemizi yudumlarken karşımızda 1699 yılında yapılan Osmanlı yapımı Çinçiva Köprüsü olacak. sevdaluk ağacı, sevdaluk pansiyon fotoğraf için uğrayacağımız noktalardan sadece bir kaçı… Şenyuva’dan ayrılarak muhteşem vadi manzarasıyla yolumuza devam ederken Zilkale’ye ulaşıyoruz. Denizden 750 Metre Vadiden 100 metre yükseklikte bulunan Zilkale görünüşü itibariye adeta bir kartal yuvasını andırdığından görenleri büyülüyor. 13.YY’da Bizans’a bağlı Komnenos Hanedanları tarafından inşa edilen Zilkale 8 Burç ve bir gözetleme kulesinden oluşmaktadır. Zilkalenin en yüksek noktasına çıkınca bir tarafta tüm Fırtına Vadisini diğer tarafta Çat Vadisini ayaklarınız altına almış olacaksınız. 30 Dakika bir molanın ardından yolumuza devam ediyoruz.
Kaçkar Dağları Milli Parkının en ihtişamlı doğal güzelliklerinden olan Palovit Şelalesine uğruyoruz. Palovit Şelalesi Karadeniz Bölgesinin en yüksek debisine sahip bir şelaledir. Dört tarafı çam ormanların içinden 15 metreden dere yatağına akan Şelale o kadar gür akıyor ki 5-10 metreden yakınına yaklaşmaya müsaade etmiyor. Palovit Şelalesinde 30 Dakika Kaldıktan sonra yolumuza devam ediyoruz ve Şimşir Ormanlarına Geliyoruz.
Dünyadaki Koruma altında olan 100 ormandan Türkiye’de ise birkaç ormandan biri olan Şimşir Ormanları yakalandığı tanımlayan bir hastalık ve şimşir Kelebeği adı verilen zararlı bir böcek tarafından kurumaya yüz tutmuş durumdadır. Bu haliyle bile özellikle düğün dış çekimlerinin vazgeçilmez noktaları arasına gelmiştir. Şimşir ormanlarından ayrılarak yaklaşık 50 dakikalık bir tırmanışla Hemşinlilerin Yaylalarından Gito Yaylasına ulaşıyoruz.
2100 Metre yükseklikte bulunan Gito Yaylasında bulunan dağ evlerinde öğle yemeğimizi aldıktan sonra Tulum eşliğinde türkü söyleyip, horon oynayarak zamanımızı geçireceğiz. Hava müsait ise yaylada bulunan salıncaklarda bulut denizinin üzerinde uçabileceğiz. Yayladan Çat Yaylası, Pokut Yaylası ve Sal Yaylası, Fırtına Vadisi ve Karadeniz’in masmavi güzelliklerini fotoğraflama imkanımız olacaktır. Gito Yaylası Turu için zamanımızı doldurarak yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuktan sonra muhteşem güzelliğiyle Badara Yaylası karşılıyor bizleri.
Badara küçük anlamına gelmektedir. Egenin Hamsisi ve Kardeşim 2 başta olmak üzere birçok Karadeniz film yapıtları burada çekilmiştir. (Egenin Hamsisi ve Kardeşim2 Dizileri) Yayla içerinde bulunan küçük gölet etrafında gezinti yaparak beraberce yaylanın terası diye adlandırılan noktaya çıkarak fotoğraflarımızı çekiyor ve günümüzü ölümsüzleştiriyoruz. Son Olarak Meşhur Laz Böreğini tatmak için Badara Kafe Pansiyon Fatma Abla’nın yerine uğrayarak Gito ve Badara Turu programımızı bitiriyoruz.
Ezgi Turizm Seyahat Acentesinin Sunduğu Tüm Hizmet Satın Alımlarında "Tur/Otel Satış Sözleşmesi" Geçerli Olup Taraflarca Kabul Edilmektedir. Sözleşme Detayları İçin Tur/Otel Satış Sözleşmesi'ne Tıklayınız!