1. Gün Programı
HUSER YAYLASI - AVUSOR YAYLASI- AYDER YAYLASI- FIRTINA VADİSİ
Diğer misafirlerimiz son yıllarda özellikle sosyal medyanın yaygın kullanılmasıyla günbatımı ve bulut denizi meşhur olan, ziyaretçi akınına uğrayan Huser Yaylası gezi turu için sizleri otelinizden alıyoruz. Personelimizin ön bilgilendirmesinden sonra saat:10:00’da Huser Yaylası Turu (Günbatımı Salıncak Turu) ve Avusor Yaylası Turu için hareket ediyoruz.
Karadeniz Sahil Yolunu takip ederek, Gündoğdu (Askoroz), Çayeli (Mapavri), Pazar (Atina), Ardeşen (Ardışen) ilçelerinin içinden geçerek buralardaki misafirlerimizi de aldıktan sonra turumuz başlamış oluyor. Fırtına Deresi boyunca Ladin, Kestane, Gürgen, Ceviz, Ihlamur araçları arasından süzülerek olumuza devam ederken, yol üzerinde bir çok rafting tesisi yanından geçiyoruz. Zipline Aktivitesi yapmak, kahvaltı ve ihtiyaç molası için sizleri dinlendirmek adına dere kenarına sıfır noktada tesislerimizde 30-40 dakika mola veriyoruz.
Rize'nin en küçük ve şirin ilçesi olan Çamlıhemşin ilçesi içerisinden geçerek sola dönerek Hala Vadisine giriyoruz. Vadi Boyunca devam ederek turumuzun ilk noktası Tar Deresi, Bulut Şelalesine gidiyoruz. Araç girişi yasak olduğundan yol kenarın aracımızı çekip 40 dakika sürecek trekking yürüyüşümüz başlıyor. Rize Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan yürüyüş yolu boyunca sesinden ismini alan Tar Deresi boyunca sadece kuş sesi ve dere sesi duyacağımız yürüyüş yaparak Bulut Şelalesine varacağız. Tar Deresi üzerinde bulunan Bulut Şelalesi 3 Kademeli olarak 250 metre yüksekten akmaktadır. Bu özelliği ile ülkemizin en yüksekten akan şelalesidir. Şelalede 30-40 dakika fotoğraf çekimi ve dinlenmeden sonra geri dönüp araçlarımıza binerek Ayder Yaylasına çıkıyoruz.
Ayder Yaylası Horon Düzü, Kalegondan geçerek Gelin Tülü Şelalesi karşısında mola veriyoruz. Gelintülü Şelalesi 1350 Metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun şelalesidir. Ayder Yaylasında 1 Saat vereceğimiz molada öğle yemeği için yeterli zamanımız olacaktır.
Ayder Yaylası öğle yemeğinden sonra Buzul Gölleri ile meşhur olan, hala daha hayvancılığın ve aktif yaylacılığın yaygın olarak yapıldığı Avusor Yaylasına hareket ediyoruz. Avusor Yaylasına gelir gelmez kendinizi bambaşka bir dünyaya gelmiş gibi hissettiren yaylalardan bir tanesidir. Daha yaylaya gelmeden yol boyunca süzülerek giderken içinizi bir huzur kaplıyor. Yaylaya çıktığınızda bütün yılın yorgunluğunu atmış olacaksınız
Avusor Yaylası, Rize Çamlıhemşin’de yer alan, varır varmaz insanı ayrı bir dünyaya gelmiş gibi hissettiren yaylalardan bir tanesi. Dere kenarındaki virajlı yollardan kıvrıla kıvrıla çıkarken içinizi bir huzur kaplamaya başlıyor. Yaylaya çıkıp Kaçkarları karşınıza aldığınızda ise bu huzur katlanarak artıyor. Laz kültürünün yaşandığı Avusor Yaylası çığ tehlikesine karşı 70-80 tane taş evden oluşmatadır. 2400 metre yüksekliğindeki yayladan 1,5 saat yürüme ile Avusor Buzul göllerine çıkmak mümkün olsada zaman planlamasından dolayı göllere çıkamıyoruz. Avusor Yaylasından Altıparmak Dağlarını ve Kemerli Kaçkar Dağlarını izlemenin keyfine varacaksınız. Avusordan ayrıldığınız andan itibaren bir daha ne zaman gelirim diye plan yapmaya başlarsınız.
Yaklaşık bir buçuk saat Avusor Yaylasında kaldıktan sonra Gün Batımı, Bulut Denizi ve Salıncak ile meşhur Huser Yaylası yolculuğumuz başlıyor. Karadenizin en yüksek yaylalarından olan Huser Yaylası 2400 Metre yüksekliktedir. Özellikle akşama doğru Bulut Denizi üzerinde oluşan Gün Batımı içinizi ölünceye kadar unutamayacağınız bir heyecanla kaplıyor. Huser Yaylası sizleri o kadar etkileyecekki her tarafı bir yağlıboya tablosu gibi.. Huser Turu için en güzel anlardan bir tanesi çayınızı içerken; hemen ayaklarınızın altında Palaçkur, Avusor, Çeymakçur ve Kavrun Yaylaları, arkanızda Karadeniz sahil şeridi, hemen karşınızda Sal, Pokut ve Hazindağ Yaylası Sırtlarını temaşa edeceksiniz. Gün Batımından sonra Huser Turu sona eriyor ve Rize’ye doğru dönüş yoluna geçiyoruz.